Πως μπορώ να συντηρώ το Pampas Grass

Πόσο μπορεί να διαρκέσει ένα λουλούδι Pampas Grass διακοσμημένο στο σπίτι;

Ένα λουλούδι Pampas Grass ως αποξηραμένο μπορεί να διατηρηθεί για πάρα πολλά χρόνια έως και για πάντα. Κάτι που θα μπορούσε να μειώσει το προσδόκιμο ζωής είναι ο έντονος αέρας, για αυτό είναι σημαντικό να μην τα έχουμε τοποθετημένα σε σημεία που κάνει πολύ έντονο ρεύμα αέρα. Επίσης στη περίπτωση που το pampas grass είναι χρωματιστό θα πρέπει να είναι μακριά από το άμεσο ηλιακό φως.

Πρέπει να αποφεύγεται η τοποθέτηση σε μέρος που έχει έντονη υγρασία όπως για παράδειγμα για τη διακόσμηση ενός μπάνιου ή σε εξωτερικό χώρο που να βρέχεται. Τέλος, σε περίπτωση που έχει περάσει πολύς καιρός και διαπιστώσετε ότι τα pampas grass έχουν χάσει λίγο το φούντωμα τους μπορείτε να τα βγάλετε σε εξωτερικό χώρο και να τα ανακινήσετε απαλά ώστε να αφρατέψουν και πάλι τα λουλούδια.



Πώς διατηρείτε το Pampas Grass;

Τα αποξηραμένα μικρά «πούπουλα» που απαρτίζουν το άνθος pampas grass, με την πάροδο του χρόνου και κυρίως όταν τα φυσάει ο αέρας, τείνουν να πέφτουν. Μία εύκολη και οικονομική λύση είναι να γίνει ένα γρήγορα ψέκασμα με προστατευτικό σπρέι λουλουδιών ή με σπρέι μαλλιών κάθε λίγους μήνες.

Με αυτό τον τρόπο θα βοηθήσει στη διατήρηση των λουλουδιών. Τέλος, δεν πρέπει ποτέ να τοποθετούνται μέσα σε νερό, διότι αυτό θα μειώσει το προσδόκιμο ζωή των pampas grass και θα δημιουργήσει μούχλα στα κοτσάνια των λουλουδιών.

 

Σχετικά άρθρα